Hvorfor lukter parfyme forskjellig fra folk til folk?

Skrevet av Patrick Andersen

Rekk opp hånden din om dette har skjedd med deg før: du har nylig kjøpt deg en parfyme vennen din syntes lukter kjempegodt på seg selv og du var helt enig. DENNE parfymen kunne jeg tenkt meg sier du til deg selv. Du kjøper hele flasken med parfyme på 50ml eller mer, sprayer parfymen på deg og tenker: "Hva i alle dager?". Parfymen lukter jo helt annerledes nå enn det den gjorde når jeg først luktet den på vennen min.

Mange har vært der. Du har hyllene dine fulle av parfymer du har kjøpt fra tidligere fordi du syntes de luktet godt der og da, men når parfymen er på deg selv lukter den helt annerledes. Eller har kanskje duftsansen din forandret deg litt siden sist?
En full flaske med parfyme er ikke noe du bare kan impulskjøpe. Det er to hovedgrunner til dette:
    1. Toppnoter, hjertenoter og basenoter
      Fordi alle parfymer er sammensatt av en toppnote, en hjertenote og en basenote, endrer de seg over tid - toppnoten du la merke til da du sprayet parfymen på tester lappen hos parfymebutikken vil forandre seg helt når duften fordamper. Du får heller ikke den fulle opplevelsen av en parfyme når du sprayer det på et ark. Når parfymen utvikler seg til det den egentlig skal lukte så tar det som regel mellom 10-30 minutter avhengig av hvilken parfyme det er. Det er for å få med alle notene.
    2. Kroppskjemi
      Kjemien din i kroppen har stor innvirkning på en duft. Det som lukter himmelsk på vennen din, trenger ikke nødvendigvis å fungere for deg. Alt har med hudtype, gener og mye annet å gjøre.

Når du handler etter en ny parfyme, søker du sannsynligvis ikke bevisst en duft som vil fange deg som en ny kamerat. Men samtidig vet vi alle at dufter brukes til å tiltrekke mennesker. Du vil at andre skal synes at du lukter godt, og selvfølgelig ville det være fint om noen av det motsatte kjønn ble tiltrukket av din nye parfyme samtidig. Vi er alle klar over parfymereklamer som spiller på sex som et eksempel. Det er ingen stor hemmelighet.

Finn din parfymelukt

Du vil finne en duft du liker - en som ikke vil forsvinne etter bare en times tid selvfølgelig. Filtrer hvordan parfyme du er på utkikk etter på vår side. Her kan du sortere parfymene etter hvilken anledning, om den passer best på dagtid eller kveldstid og hvilken års sesong den appellerer seg best til. Se på notene som er på parfymen. Du kan også se på anmeldelser av parfymen og hva andre tenker om den. Det kan du gjøre her om du er interessert i det.

Husk at vi i Fragorama tar i mot alle spørsmål. Om du lurer på noe spesifikt om en parfyme, om den vil passe på deg og så videre. Bare ta kontakt med oss på chaten vår som er på venstre side.

En ting er i hvertfall sikkert: det er bedre å bruke små pengesummer på en mindre flaske for å se om den sitter bra og lukter bra på deg. Da får du utforsket hele parfymens potensiale til en billig penge.
Våre flasker er også veldig enkle å ta med seg.

Følg oss på Facebook.


Del dette innlegget← Eldre Innlegg Nyere Innlegg →


Legg igjen en kommentar